Editia de Dimineata

TURCIA. Lockdown de 17 zile

Creșterea alarmantă a numărului de contaminări impune măsuri dure în Turcia, iar Erdogan nu este omul jumătăților de măsură.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni un lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, după o explozie a numărului de contaminări zilnice, anunță AlJazeera.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa.

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a spus şeful statului turc.

În acest moment Turcia este pe locul 6 în lume ca număr al cazurilor totale – depășită doar de Statele Unite, India, Brazilia, Franța și Rusia.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

În ultimele zile Turcia a avut o medie de 30-40.000 cazuri pe zi.

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului.

Foto: Al Jazeera

Citește și:

Cipru elimină obligaţia intrării în carantină pentru persoanele vaccinate sau cu un test PCR negativ

Exit mobile version