Site icon Editia de Dimineata

Turismul modern: Questo, aplicația care te transformă în explorator

Nu călătoresc pentru a ajunge undeva, ci numai de dragul călătoriei. ”.

Pe aceeași idee a fost dezvoltată și aplicația Questo, care ne ajută să descoperim orașele prin ochii localnicilor.

Patru tineri antreprenori din România și-au unit puterile pentru a crea o aplicație de turism care să revoluționeze modul în care călătorul vizitează anumite orașe. Ideea afacerii le-a venit când erau în vacanță la Roma și au dorit să vadă și altceva, nu doar atracțiile turistice ultra cunoscute. Au vrut să întâlnească localnici, să guste din preparatele autentice tradiționale și să vadă locuri pe care un turist în mod normal nu le-ar vizita. Experiența lor a fost una inedită, așa că tinerii s-au decis să-i ajute și pe alți călători să descopere locuri mai puțin cunoscute dar la fel, sau poate chiar mai frumoase.

Claudiu Petria și Alexandru Govoreanu ne-au povestit despre aplicația lor pe care o poți descărca gratuit atât pe Android, cât și pe iOS. București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Sighișoara, Craiova, Timișoara și Iași sunt orașele din România unde aveți la dispoziție trasee pentru a descoperi  locuri misterioase și poveștile din spatele lor. Dacă mergeți în afara hotarelor, Questo pregătește pe viitor și trasee în orașe din Europa, devenind astfel aplicația turistică ce nu trebuie să-ți lipsească în nici o vacanță.

De curând, Questo a fost desemnată Best Travel App în cadrul evenimentului eTravel Award. În primele 5 luni de la lansare, peste 6.000 de utilizatori au explorat România prin ghicitorile aplicației.

Devin-o și tu un explorator!

Articol sustinut de Evolved Space Concept

Exit mobile version