Site icon Editia de Dimineata

Turiștii ruși s-au trezit cu ușa trântită în nas. Patru din cinci țări vecine Rusiei au început să le refuze accesul

Patru dintre cele cinci țări ale Uniunii Europene care se învecinează cu Rusia au început să refuze luni la miezul nopții turiștii ruși, spunând că aceștia nu ar trebui să călătorească în timp ce țara lor este în război cu Ucraina, scrie USNews.

Polonia, Estonia, Letonia și Lituania au impus noi restricții, în timp ce Finlanda a decis să rămână deschisă, deși a redus numărul de programări consulare disponibile pentru călătorii ruși care doresc să obțină vize.

„Oameni din Rusia, nu încercați să treceți granița, nu sunteți bineveniți aici – trebuie să puneți capăt războiului împotriva Ucrainei și să plecați din această țară frumoasă!”, a scris pe Twitter ministrul leton de Externe Edgar Rinkevics.

Măsura a fost cea mai recentă dintr-o serie de sancțiuni și alte măsuri luate de Uniunea Europeană sau de statele sale membre de când Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie în ceea ce numește o „operațiune militară specială”.

UE a interzis toate zborurile din Rusia, lăsând disponibile doar legăturile de transport feroviar și rutier, iar luna aceasta a fost de acord să limiteze eliberarea de vize de călătorie gratuită în Zona Schengen.

Interdicția de intrare de luni vizează turiștii și îi exclude pe disidenții ruși care caută refugiu în UE, împreună cu șoferii de camion, refugiații și rezidenții permanenți din țările UE, precum și pe cei care își vizitează membrii familiei.

Exit mobile version