Site icon Editia de Dimineata

TVR ar face Cerbul de Aur. Dacă are bani. Și dacă are unde

După edițiile din 2018 și 2019 și pauza din 2020 din cauza pandemiei, TVR ar vrea să îl reia din 2021. TVR ar face Cerbul de Aur, dar apar o mulțime de probleme.

“După un an dificil, sper că apariția vaccinului anti-Covid și măsurile de prevenție vor putea face posibilă organizarea Cerbului de Aur 2021”, a declarat Doina Gradea, Președinte-Director General al SRTv.

”Şi mai sper că, alături de Consiliul Județean și Consiliul Local, dar şi cu ceilalți parteneri tradiționali, să putem organiza din nou Cerbul de Aur. Acest eveniment important pentru Brașov și România. În ciuda declarațiilor recente care au circulat în spaţiul public, sunt convinsă că vom găsi soluții constructive pentru ca acest eveniment să poată fi produs din nou pe scena din Piaţa Sfatului, aşa cum o cere tradiţia“, a mai spus aceasta.

TVR ar face Cerbul de Aur. Dacă are bani

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat organizarea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internațional Cerbul de Aur în 2021, ”sub rezerva aprobării bugetului evenimentului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SRTv pentru anul viitor. Cu respectarea eventualelor restricții ce vor fi în vigoare în contextul pandemiei COVID-19”.

Adică – facem, dacă avem buget. Și dacă ne lasă alarma sanitară.

TVR ar face Cerbul de Aur. Dacă are unde

O altă problemă a TVR este parteneriatul cu Consiliul Județean și Consiliul Local Brașov. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a avut o poziție fermă zilele trecute. El a afirmat că Cerbul de Aur a devenit în ultimii ani „un festival de casă”. Care aduce prea puţine beneficii oraşului, în comparaţie cu bugetul de 2 milioane lei pe care Primăria şi Consiliul Judeţean îl alocă.

Coliban mai afirmă că cele mai multe dintre locurile la festival sunt date „protipendadei” şi cere TVR să spună câte bilete sunt efectiv scoase la vânzare.

În replică, TVR a transmis că Cerbul de Aur este un concept şi brand al Televiziunii Române. Și că nimeni nu poate interveni în modificarea lui, deci nici primarul ales al Braşovului. „Tradiţia înseamnă continuitate”, conchid reprezentanţii televiziunii publice.

Citește și

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2020, ONLINE

Exit mobile version