Site icon Editia de Dimineata

Ucraina: Peste 50.000 de crime de război ale armatei ruse

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina au fost înregistrate peste 52.600 de crime de război și de agresiune, spune Poliția Națională din Ucraina, citată de Ukrinform.

Potrivit unui infografic prezentat de poliția ucraineană, până acum au fost documentate 52.613 crime de război, dintre care 41.039 pentru încălcarea legilor și cutumelor războiului, 9.162 pentru împiedicarea integrităţii teritoriale şi inviolabilităţii Ucrainei, 2.224 pentru activităţi de colaborare, 103 pentru înaltă trădare, 37 pentru sabotaj etc.

În plus, ofiţerii de poliţie au deschis 53 de proceduri penale privind fapte de violenţă sexuală comise de militari ruşi.

De asemenea, Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a înregistrat 17 831 de victime civile în Ucraina la 26 decembrie: 6 884 de morți și 10 947 de răniți de la începutul invaziei. Majoritatea morților și răniților au fost cauzate de utilizarea armelor explozive de mare amploare, inclusiv artilerie grea, lansatoare de rachete, rachete și bombardamente.

OHCHR a subliniat în mod tradițional că cifrele reale sunt mult mai mari, deoarece este dificil să se obțină informații din locurile unde se desfășoară ostilități intense.

Exit mobile version