Site icon Editia de Dimineata

UEFA nu are de gând să mute semifinala și finala EURO 2020 de pe Wembley. Câți spectatori vor fi admiși

UEFA nu intenţionează să retragă stadionului Wembley calitatea de gazdă a semifinalelor şi finalei EURO 2020 la fotbal, după ce premierul italian Mario Draghi a solicitat ca finala să fie mutată din Marea Britanie ca urmarea creşterii numărului de infectări cu Covid-19, informează Reuters.

Regatul Unit a înregistrat un număr record de 10.633 de noi cazuri de coronavirus şi cinci decese în cursul zilei de luni, ajungând la un total de 4,63 milioane de cazuri confirmate şi 127.976 de decese în total, conform unui bilanţ al Reuters.

UEFA anunţase vineri că are un plan de urgenţă pentru mutarea finalei de pe Wembley, în cazul în care Marea Britanie nu va fi de acord să facă o excepţie de la regulile privind carantina pentru fanii veniţi din străinătate.

Celebra arenă londoneză urmează să găzduiască semifinalele Campionatului European de fotbal pe 6 şi 7 iulie, iar apoi finala competiţiei, pe 11 iulie.

Premierul italian Mario Draghi a declarat luni că este în favoarea găzduirii finalei la Roma, mai degrabă decât într-o ţară în care „numărul infectărilor creşte rapid”.

Ziarul Times a anunţat vineri că Budapesta era locul alternativ avut în vedere pentru găzduirea semifinalelor şi finalei EURO 2020 în cazul în care Wembley nu ar fi fost în măsură să accepte suporteri străini.

Guvernul britanic a anunțat marți că peste 60.000 de spectatori vor avea voie în tribunele stadionului Wembley pentru meciurile din semifinale şi finală, la EURO 2020, pe 6, 7, respectiv 11 iulie, în locul celor 40.000 planificaţi iniţial, potrivit The Guardian.

”Va fi cea mai mare mulţime adunată la un eveniment sportiv de peste 15 luni în Marea Britanie”, a indicat guvernul britanic în declaraţia sa.

Exit mobile version