Site icon Editia de Dimineata

Ultima zi de vreme caldă, întâia noapte de friguț. Prognoza meteo pentru următoarele zece zile

Azi, 10 noiembrie, e cam ultima zi cu temperaturi pozitiv-optimiste. Apoi vremea se răcește treptat către valorile obișnuite…

Administrația Națională de Meteorologie a publicat  prognoza până la data de 20 noiembrie:

BANAT

După data de 10 noiembrie, tendința va fi de scădere ușoară și treptată a temperaturilor diurne către medii 10…12 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Și temperaturile minime vor scădea treptat de la o medie în general de 5…8 grade în prima săptămână, până la o medie de 2…4 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de  12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 

CRIŞANA

Temperaturile scad spre valori mai apropiate de mediile multianuale, de 8…10 grade, în perioada 15…20 noiembrie. În prima săptămână minimele termice se vor situa în general la o medie de 5…8 grade, urmând ca apoi mediile să scadă și să tindă la valori de 1…2 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 

TRANSILVANIA

Azi încă mai este cald, dar spre finalul primei săptămâni media va scădea ușor spre valori de 11…12 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice diurne vor continua să scadă și se vor apropia de cele normale specifice perioadei, astfel media lor va tinde spre 8…9 grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 și 6 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea spre -1…0 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 8, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 

MARAMUREŞ

Tendința temperaturii va fi de scădere ușoară și treptată la medii 8…10 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 și 7 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea până la valori în jurul pragului de îngheț (0 grade celsius). Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de  11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 

MOLDOVA

Valorile termice diurne vor coborî spre 8 grade până spre 15 noiembrie și ulterior se vor menține la valori asemănătoare. Temperaturile minime vor avea variații în intervalul 10…16 noiembrie, de la medii de 4 la 8 grade, după care se vor stabiliza la 0 grade în medie pe regiune. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 11, 12 și 13 noiembrie.

 

DOBROGEA

Media maximelor va fi de 14 grade până în data de 11 noiembrie, dar apoi vor scădea treptat la 10 grade și se vor menține așa pe intervalul 15…20 noiembrie. Temperaturile minime vor avea variații ușoare în prima săptămână de prognoză, cu medii într 6 și 8 grade, iar în a doua săptămână vor marca o scădere, spre 4 grade mediat pe regiune. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

 

MUNTENIA

Începând cu 11 noiembrie maximele vor coborî spre 12 grade. În cea de-a doua parte a intervalului temperaturile diurne nu vor mai avea variații semnificative, se vor menține la medii în jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea ușoare variații până în 12 noiembrie, cu minime de 6…8 grade mediat regional, apoi va scădea la valori, în medie, de 2 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 12 și 13 noiembrie.

 

OLTENIA

În intervalul 10 – 11 noiembrie temperaturile maxime vor varia între 16 și 18 grade mediat regional, valori mai ridicate decât în mod caracterstic acestei perioade, apoi vor scădea la medii de 10 grade în data de 16 noiembrie valori ce se vor menține până la finalul intervalului. Minimele vor avea variații de la 5 la 8 grade în medie, în prima parte, apoi în cea de a doua vor scădea până în jurul a 0 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 12, 13 și 14 noiembrie și din nou în 19 și 20 noiembrie.

 

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 10 grade în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea treptat spre 4 grade în data de 12 noiembrie. Ulterior, vor avea doar variații ușoare, cu medii între 4 și 6 grade. Minimele vor avea valori medii în jurul a 2 grade inițial, în ultima zi a acesteia vor scădea semnificativ spre -2 grade și se vor menține în jurul acestor medii în a doua săptămână. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 11, 12, 13 și 14 noiembrie.

Exit mobile version