Site icon Editia de Dimineata

Un băieţel ucrainean l-a întrebat pe Papa Francisc dacă va merge în Ucraina să salveze copiii de acolo

Papa Francisc a declarat sâmbătă că se va întâlni în curând cu oficiali ucraineni pentru a discuta despre posibilitatea unei vizite în țara lor.

Suveranul Pontif a dezvăluit întâlnirea viitoare într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu copiii într-una dintre curțile principale ale Vaticanului, transmite Reuters.

Un băiat ucrainean pe nume Sacear l-a întrebat: „Poți să vii în Ucraina să salvezi toți copiii care suferă acolo acum?”

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, care folosește un scaun cu rotile din cauza durerilor de genunchi, a răspuns că se gândeşte adesea la copiii ucraineni și că vrea să viziteze țara, dar că trebuie să aleagă momentul potrivit.

„Mă bucur că sunteți aici. Mă gândesc mult la copiii din Ucraina și de aceea am trimis cardinali să ajute acolo și să fie aproape de toți oamenii, de copii. Aș vrea să merg în Ucraina; trebuie doar să aștepți momentul să o fac, știi, pentru că nu este ușor să iei o decizie care poate face mai mult rău lumii întregi decât bine.”

„Săptămâna viitoare voi primi reprezentanți ai guvernului ucrainean, care vor veni aici să discute, să vorbească chiar și despre o eventuală vizită a mea acolo. Vom vedea ce se întâmplă”, a spus Papa Francisc.

Exit mobile version