Site icon Editia de Dimineata

Un bebeluș din Peru s-a născut contaminat cu noul coronavirus. Este al doilea caz din lume

Un bebeluș din Peru s-a născut infectat cu noul coronavirus, mama sa fiind contaminată. Anunțul a fost făcut de autorități și este deja al doilea caz de acest gen din întraga lume. Acest lucru ar dovedi că noul coronavirus poate fi transmis de la mamă la făt în timpul sarcinii, anunță Digi24.

Bebelușul a fost testat imediat după naștere, iar rezultatul acestuia a confirmat contaminarea cu COVID-19. Mama care a fost internată în spital pentru cezariană, fusese testată chiar înainte de operație, iar rezultatul fusese tot pozitiv. Până în momentul nașterii mama a fost asimptomatică, însă medicii consideră că fătul a fost infectat prin placentă.

Noul-născut a cântătit la naștere 3,16 kg și s-a născut într-un spital din regiunea San Martin, din centrul țării, iar imediat după naștere a fost plasat în izolare împreună cu mama sa. Atât starea mamei cât și a bebelușului este una stabilă, iar amândoi se află în afara oricărui pericol.

Potrovit worldometers.info, de la începutul pandemiei și până astăzi, în Peru, o țară cu o populație de 2 de milioane de locuitori, s-au înregistrat aproape 11.500 de cazuri de îmbolnăvire şi 254 de decese.

Sursă Foto: iunidana.ro

Exit mobile version