Site icon Editia de Dimineata

Un bloc de 10 etaje construit ILEGAL ar putea fi demolat de Primăria Sector 2

Povestea blocului de 10 etaje din Aleea Luncșoara (sectorul 2) este veche de aproape 10 ani. De fapt este mult mai veche ca toate poveștile blocurilor construite ilegal în România. Numai că, spre deosebire de celelalte povești, aceasta are un sfîrșit, chiar fericit.

Pe Aleea Luncșoara apăruse în urmă cu aproape 10 ani un bloc, construit pe terenul unui parc, printre blocuri.

La presiunea cetățenilor din zonă, care au rămas fară parc, Prefectura București a atacat în 2014, în instanță, autorizația de construire a blocului, pe motiv că a fost emisă ilegal de Primăria Sectorului 2, condusă la vremea respectivă de primarul Neculai Onțanu.

În 2018, instanța a anulat definitiv autorizația, pe motiv că a fost emisă ilegal, și a stabilit ca blocul să fie demolat pe cheltuiala celui care l-a construit.

Constructorul nu s-a sinchisit, așa că respectiva clădire este în picioare și azi.

Schimbare

Anularea, recentă, a titlului de proprietate prin care au fost puse în posesie mai multe spații verzi din București, la schimb pentru un teren din Dobroiești, a deschis calea ca Primăria Sectorului 2 să demoleze blocul de 10 etaje construit ilegal.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că după anularea titlului de proprietate, Primăria ar putea demola blocul, apoi să recupereze banii de la cei care l-au construit.

„Titlul de proprietate care tocmai a fost anulat se întâmplă că are printre terenurile vizate și cel de pe Aleea Luncșoara. Acest lucru deschide noi posibilități pentru că în cazul în care acel teren va reveni definitiv în proprietatea statului, acest lucru dă posibilitatea Primăriei Sectorului 2 să demoleze acea construcție”, a explicat Mihaiu.

Mai multe despre această afacere pe HotNews.

Exit mobile version