Site icon Editia de Dimineata

Un cuplu a descoperit o comoară cu ajutorul detectorului de metale

Sursă foto: stirileprotv.ro

Un cuplu de căutători de comori din Marea Britanie a avut norocul să dea peste o comoară de-a dreptul impresionată cu ajutorul detectorului de metale. 

Lisa Grace împreună cu Adam Staples, ambii ajunși la vârsta de 42 de ani, au descoperit mai exact 2.571 monede din argint. Despre bani se spune că ar fi vechi de aproximativ 1.000 de ani și că valorează aproape 5 milioane de lire, conform celor de la Metro citați de stirileprotv.ro.

Despre monede s-a descoperit faptul că provin de pe vremea regelui Harold al II-lea, denumit și Harold Godwinson, mai exact ultimul rege Anglo – Saxon al Angliei. Acesta a trecut la cele veșnice în timpul bătăliei de la Hastings.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Regele s-a aflat pe tron doar pentru o durată scurtă de timp, șapte luni. Astfel că monedele din vremea respectivă sunt extrem de rare. Tocmai din acest motiv plus faptul că monedele găsite de către Adam și Lisa se află într-o stare perfectă pot valora de la 1.000 și până la 5.000 de lire fiecare.

Conform experților aceste monede cu siguranță reprezentau o mică avere și pe vremea regelui Harold al II-lea, iar cel mai probabil acestea au fost ascunse în pământ chiar de o persoană aristocrată din timpurile respective, care-și dorea să-și țină banii la loc sigur.

Sursă foto cover: stirileprotv.ro

Exit mobile version