Site icon Editia de Dimineata

Un hacker pretinde că a furat datele de la peste 400 de milioane de conturi Twitter

Un hacker necunoscut susține că a accesat 400 de milioane de conturi de utilizatori Twitter. El pretinde că pirata sistemul găsind niște „găuri” în sistem. Datele pe care le are la îndemână includ e-mailuri și numere de telefon ale celebrităților, firmelor, utilizatorilor obișnuiți și o mulțime de nume de utilizator OG și speciale. Potrivit acestuia, nimeni altul decât CEO-ul Twitter, Elon Musk, ar trebui să le cumpere, scrie Focus.

Elon Musk nu a răspuns încă

Vânzătorul, care folosește porecla ”Ryushi” pe dark web, a deschis un „acces de probă” la 1.000 de conturi Twitter, astfel încât un potențial cumpărător să poată verifica autenticitatea scurgerii. În „sampler”, potențialul cumpărător poate găsi detaliile personale ale contului lui Donald Trump Jr., al specialistului în securitate cibernetică Brian Krebs și al altor persoane celebre.

„Twitter sau Elon Musk, dacă citiți acest lucru, riscați deja o amendă GDPR. Cea mai bună opțiune pentru a evita să plătiți 276 de milioane de dolari în amenzi pentru încălcarea GDPR, așa cum a făcut Facebook (datorită faptului că 533 de milioane de utilizatori au fost afectați) este să cumpărați exclusiv aceste date”, se arată în anunțul de vânzare a datelor.

Nu se știe câți bani vrea ”Ryushi” de la Elon Musk și de la Twitter.

Nu există niciun comentariu oficial din partea lui Musk pe această temă. Chiar dacă datele sunt recuperate, compania nu poate, probabil, să evite o anchetă.

 

 

 

Exit mobile version