Site icon Editia de Dimineata

Un judecător american anulează obligația de a purta mască în avioane și trenuri

Un judecător federal din Florida a declarat luni că obligativitatea privind purtarea măștilor în transportul public este ilegală, anulând efortul administrației Biden de a reduce răspândirea COVID-19, scrie Reuters.

Hotărârea judecătorului de district din SUA Kathryn Kimball Mizelle, numită de președintele Donald Trump, a venit într-un proces intentat anul trecut în Tampa, Florida, de un grup numit Health Freedom Defense Fund.

Aceasta hotarâre intervine într-un moment în care numărul infecțiilor de COVID-19 cresc din nou în Statele Unite, cu 36.251 de noi infecții raportate în medie în fiecare zi.

Judecătorul Mizelle a spus că Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) și-au depășit autoritatea cu obligația de a purta mască, nu au solicitat dezbateri publice și nu și-au explicat în mod adecvat deciziile.

Casa Albă a numit hotărârea „dezamăgitoare” și a spus că examinează informațiile legate de ordin.

„Continuăm să recomandăm oamenilor să poarte măști”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

CDC a emis pentru prima dată un ordin de sănătate publică care cerea măști în transportul interstatal în februarie 2021.

Hotărârea ar putea crea confuzie în avioane, unde obligația de a purta mască a provocat o creștere a incidentelor și altercațiilor între oficialii companiilor aeriene care aplică legea și pasagerii indisciplinați care resping cererea de a-și acoperi fețele.

Din ianuarie 2021 au fost raportate un record de 7.060 de incidente de pasageri indisciplinați, 70% implicând reguli de purtare a măștii potrivit FAA.

Exit mobile version