Site icon Editia de Dimineata

Un marinar și câinele său au supraviețuit timp de trei luni pe o barcă defectă aflată în derivă (VIDEO)

A fost un miracol. O întâmplare adevărată după care, poate, se va face un film.

Un marinar și câinele său de companie au supraviețuit cu apă de ploaie și pește crud pe un ocean timp de săptămâni întregi înainte de a fi reperați accidental și salvați de un elicopter și un trauler pescăresc.

Tim Shaddock, în vîrstă de 54 de ani, nu-și putea imagina acest lucru atunci când a plecat din La Paz, în peninsula Baja California din Mexic, spre Polinezia Franceză, la bordul catamaranului său. Dar la câteva săptămâni după ce a părăsit coasta, o furtună a lovit catamaranul său și l-a avariat grav. Întregul său sistem de comunicații  a fost distrus, aparatura electronică a fost măturată de valuri, iar el nu a mai putut contacta pe nimeni acasă.

A petrecut săptămâni întregi sub bolta vasului grav distrus, care continua să plutească cumva. Un expert în oceane a declarat că supraviețuirea lui Saddock este un amestec de noroc și abilități. Apa era caldă și astfel nu s-a confruntat cu hipotermia. A plouat în cantitate bună, marinarul a colectat apă de ploaie pentru a bea și a prins pește pentru a mânca.

Un elicopter aflat în căutare de ton a reperat nava, l-a salvat pe marinar și pe câinele său de companie Bella și i-a dus la un trauler de pescuit.

Medicul de pe trauler a declarat că Tim Shaddock este relativ ok, iar semnele vitale sunt normale. Are doar nevoie de hidratare și de mâncare bună, de care a fost lipsit o lungă perioadă.

Bărbatul  a dezvăluit reporterilor că a supraviețuit cu „mult sushi”. „Mă simt bine. Mă simt mult mai bine decât eram”, a declarat zâmbind marinarul, cu barbă lungă și foarte slab după aventura sa pe mare.

Întrebat de ce a plecat din Baja, Mexic, pentru a traversa Oceanul Pacific, marinarul australian s-a chinuit să dea o explicație. „Nu sunt sigur că am un răspuns la asta, dar îmi place foarte mult navigația și iubesc oamenii de pe mare”, a spus el.

El a spus că ultima dată când a văzut pământul a fost la începutul lunii mai, când ieșea din Marea Cortez și că era lună plină.

 

Exit mobile version