Site icon Editia de Dimineata

Un nou ajutor de aproape 12 mld. dolari pentru Ucraina

Reprezentanții partidelor din Congresul SUA au convenit, în timpul negocierilor de luni, să bugeteze pentru următorul an fiscal (care începe la 1 octombrie) un ajutor de aproape 12 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Ca răspuns la o solicitare din partea administrației Biden, finanțarea ar include 4,5 miliarde de dolari pentru a furniza capacități și echipamente de apărare pentru Ucraina, precum și 2,7 miliarde de dolari pentru continuarea sprijinului militar, de informații și de altă natură pentru apărare, au declarat sursele, care au cerut să nu fie identificate înainte de anunț.

De asemenea, ajutorul va include 4,5 miliarde de dolari pentru a continua să ofere sprijin bugetar direct guvernului de la Kiev până în următorul trimestru. Astfel, administrația președintelui Volodimir Zelenski va putea plăti salariile personalului esențial, va putea sprijini ucrainenii care fug din calea conflictului și va putea acoperi alte cheltuieli esențiale pentru a ajuta civilii, a declarat un oficial guvernamental, scrie Reuters.

Exit mobile version