Site icon Editia de Dimineata

Dacă te-ai săturat de înțepături în deget… Un nou sistem de monitorizare a diabetului, prezent pe piața din România

Persoanele din România care suferă de diabet au la dispoziție noul CGM – Sistem de Monitorizare Continuă în Timp Real al Glucozei, care tocmai a apărut pe piață.

Noul CGM revoluționar elimină nevoia de înțepături dureroase ale degetelor și oferă persoanelor cu diabet zaharat un mod mai inteligent, eficient și mai ușor de utilizat pentru gestionarea diabetului.

Dexcom ONE

Noul sistem CGM inteligent se numește Dexcom ONE și utilizează un mic senzor și un transmițător pentru a măsura și a trimite valorile glucozei în mod continuu și în timp real, către un smartphone compatibil sau un receiver opțional, prin intermediul aplicației dedicate Dexcom ONE, eliminând astfel nevoia de înțepături dureroase pentru testarea periodică a valorii glucozei.

Utilizatorii primesc, de asemenea, alerte pe smartphone sau receiver atunci când nivelul glucozei crește sau scade prea mult sau prea rapid.

Dispozitivul inovator trimite toate informațiile într-o singură aplicație, care afișează săgeți de tendință pentru a indica viteza și direcția în care se îndreaptă nivelurile glucozei, ușurând deciziile de tratament și ajutând persoanele cu diabet să evite evenimentele potențial periculoase precum hipo sau hiperglicemii.

Testarea glicemiei

“Timp de mulți ani, testarea glicemiei a fost o componentă esentială a autogestionării diabetului. Cu toate acestea, auto-monitorizarea, care poate însemna uneori testarea glicemiei din deget de până la zece sau mai multe ori pe zi, poate fi consumatoare de timp, dureroasă și dificil de realizat într-o zi plină.

Cu ajutorul sistemului CGM Dexcom ONE, persoanele cu diabet au de acum libertatea de a trăi  fără înțepături dureroase ale degetelor* și se pot baza pe informatiile sistemului CGM Dexcom ONE pentru a lua decizii de tratament, permițând o auto-gestionare mai personalizată și eficientă”, declară Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Președinta Societății Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice.

Sistemul CGM Dexcom ONE poate fi folosit de toate persoanele începând de la vârsta de 2 ani,  având o durată de utilizare de 10 zile în mod continuu, oferind flexibilitate a 3 locuri în care se poate purta. Profilul său redus, îl face aproape invizibil sub îmbrăcăminte și este rezistent la apă.

În România sunt 1.100.000 de pacienți cu diabet, dintre care peste 300.000 utilizează insulina în tratamentul zilnic, conform datelor înregistrare de către Ministerul Sănătății.

Exit mobile version