Site icon Editia de Dimineata

Un oraș total atipic. Aici pisicile au interdicție, iar noaptea durează patru luni

Cu siguranță orașul Longyearbyen deține detașat titlul de cel mai bizar oraș din Europa. Localitatea cu susul în jos propune o serie de reuli desprinse parcă dintr-un roman SF, însă nimic din toate acestea nu au de-a face cu cultura sau obiceiurile locului, ci mai degrabă aceste aspecte sunt dictate de motive științifice.

Orașul Longyearbyen este poziționat pe o insulă în ţinutul Svalbard al Norvegiei, foarte apropae de întinderile de gheață ale Polului Nord. Se pare că la ultimul recesământ, din august 2019, numărul de locuitori ajunsese la 2368, potrivit clickpentrufemei.ro.

Localnicii se bucură rar de razele soarelui, iar temperaturile pe timp de iarnă scad adesea sub minus 15°C, iar verile rareori trec de 5-7°C.

Totodată, în timpul nopțiolor polare, când soarele nu ajunge să răsară, oamenii nu pot avea parte de lumină din 27 octombrie până în 15 februarie. În plus, acest lucru este unul oficial, deoarece în realitate, munții care înconjoară localitatea blochează primele răsărituri timide ale soarelui până la data de 8 martie. Mai mult decât atât, în lunile de iarnă, se întâmplă totul pe dos, iar soarle nu apune timp de 127 de zile.

Tot din cauza condițiilor climatice și a geografiei orașului, autoritățile locale din Longyearbyen au fost nevoite să emită o serie de legi, total atipice, care nu mai există în nicio altă parte a lumii. Una dintre acestea se referă la pisici. Acestea au interdicție în acest oraș, pentru a proteja puținele specii de păsări de care se bucură această zonă.

Sursă Foto: kayak.com

Exit mobile version