Site icon Editia de Dimineata

Un orășel din Spania și-a schimbat numele în „Ucraina”. Străzile se numesc Kiev, Mariupol, Harkov, Herson, Odesa

Fuentes de Andalucia este un orășel din provincia Sevilla și are 7.200 de locuitori. Steagul orașului are două dungi verticale de lățime egală, cea mai apropiată de catarg de culoare albastră, iar cea mai îndepărtată de catarg de culoare galbenă. Precum culorile steagului Ucrainei. Acum, albastrul și galbenul sunt culorile rezistenței în fața invadatorilor.

Săptămâna aceasta, care este Săptămâna Mare pentru credincioșii catolici, orașul nu se mai numește Fuentes de Andalucia, ci „Ucraina”. Autoritățile locale au luat această decizie la cerința locuitorilor, pentru a-și arăta solidaritatea cu statul invadat de armata rusă, relatează stiri.tvr.ro.

Mai multe străzi din Fuentes de Andalucia au fost redenumite. Se numesc Kiev, Mariupol, Harkov, Kherson sau Odesa.

Autoritatea municipală a inițiat mai multe campanii umanitare pentru a colecta ajutoare destinate Ucrainei și a anunțat că este gata să primească mai multe familii de refugiați.

Autoritățile au distribuit pliante informative cu modalitățile prin care poate fi ajutat poporul ucrainean.

În Săptămâna Mare, tot în semn de solidaritate, mai multe străzi din micuța localitate sunt redenumite după locuri din lume măcinate de conflicte armate. Astfel, în Fuentes de Andalucia, se află săptămâna aceasta și Etiopia, Siria, Yemen.

Exit mobile version