Site icon Editia de Dimineata

Un pahar de lapte zilnic poate reduce riscul de cancer intestinal

Consumul unui pahar mare de lapte în fiecare zi poate reduce riscul de cancer intestinal cu aproape o cincime, potrivit celui mai mare studiu.

Fiecare 300 mg zilnic de calciu, aproximativ cantitatea găsită într-o jumătate de litru de lapte, a fost asociată cu un risc cu 17% mai mic de cancer intestinal, au spus cercetătorii, sursele de calciu non-lactate, cum ar fi laptele de soia fortificat, având un efect protector similar.

Acest studiu cuprinzător oferă dovezi solide că produsele lactate pot ajuta la prevenirea cancerului colorectal, în mare parte datorită calciului pe care îl conțin”, a spus dr. Keren Papier, primul autor al studiului și epidemiolog principal în nutriție la Universitatea din Oxford, notează theguardian.com.

S-a descoperit că efectele calciului este similar atât în ​​produsele lactate, cât și în cele nelactate, sugerând că acesta a fost principalul factor responsabil pentru reducerea riscului”, a adăugat aceasta.

Cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent cancer din lume, provocând aproape 2 milioane de cazuri și un milion de decese anual. Se preconizează că noile diagnostice vor ajunge la 3,2 milioane până în 2040, decesele crescând la 1,6 milioane în mare parte din cauza creșterii în țările bogate. Din motive care rămân neclare, cancerul intestinal este în creștere bruscă la tinerii din întreaga lume.

Cancerul poate fi prevenit prin modificări ale dietei și ale stilului de viață. Menținerea unei greutăți sănătoase, consumul de mai multe fibre, consumul mai puțin de alcool, activitatea fizică și fără fumatul contribuie la reducerea riscului.

Exit mobile version