Site icon Editia de Dimineata

Un popular supliment de vitamine cauzează risc de cancer și metastaze cerebrale

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au făcut această descoperire în timp ce foloseau tehnologia de imagistică bioluminescentă pentru a studia modul în care suplimentele de nicotinamidă ribozidă acționează în interiorul organismului.

Suplimentele alimentare din comerț, cum ar fi nicotinamida ribozidă (NR), o formă de vitamina B3, au fost legate de beneficii legate de sănătatea cardiovasculară, metabolică și neurologică în studii anterioare. Cu toate acestea, noi cercetări de la Universitatea din Missouri (MU) au descoperit că NR ar putea crește de fapt riscul de boli grave, inclusiv de a dezvolta cancer, scrie SciTechDaily.

Rezultate mortale

Oamenii de știință au descoperit că nivelurile ridicate de NR nu numai că ar putea crește riscul unei persoane de a dezvolta cancer de sân triplu negativ, dar ar putea, de asemenea, să determine cancerul să metastazeze sau să se răspândească în creier. Echipa internațională de cercetători a fost condusă de Elena Goun, profesor asociat de chimie la MU și autorul corespondent al studiului. Ea a declarat că, odată ce cancerul ajunge la creier, rezultatele sunt mortale, deoarece nu există în acest moment nicio opțiune viabilă de tratament.

„Unii oameni le iau [vitamine și suplimente] pentru că presupun în mod automat că vitaminele și suplimentele au doar beneficii pozitive pentru sănătate, dar se știu foarte puține lucruri despre modul în care acestea funcționează de fapt”, a spus Goun. „Din cauza acestei lipse de cunoștințe, am fost inspirați să studiem întrebările de bază legate de modul în care vitaminele și suplimentele funcționează în organism.”

Rolul NR

În urma decesului tatălui ei, în vârstă de 59 de ani, la doar trei luni după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon, Goun a fost motivată de moartea tatălui ei să urmărească o mai bună înțelegere științifică a metabolismului cancerului, sau a energiei prin care cancerul se răspândește în organism. Deoarece NR este un supliment cunoscut pentru că ajută la creșterea nivelului de energie celulară, iar celulele canceroase se hrănesc cu această energie prin metabolismul lor crescut, Goun a dorit să investigheze rolul NR în dezvoltarea și răspândirea cancerului.

„Munca noastră este deosebit de importantă având în vedere disponibilitatea comercială largă și numărul mare de studii clinice în curs de desfășurare la om în care NR este utilizat pentru a atenua efectele secundare ale terapiei împotriva cancerului la pacienți”, a declarat Goun.

Cercetătorii au folosit această tehnologie pentru a compara și a examina cât de mult nivel de NR era prezent în celulele canceroase, în celulele T și în țesuturile sănătoase.

Rezultate

„În timp ce NR este deja utilizat pe scară largă la oameni și este investigat în atât de multe studii clinice în curs de desfășurare pentru aplicații suplimentare, o mare parte din modul în care funcționează NR este o cutie neagră – nu este înțeleasă”, a spus Goun. „Așa că acest lucru ne-a inspirat să venim cu această tehnică nouă de imagistică bazată pe imagistica bioluminescentă ultrasensibilă care permite cuantificarea nivelurilor de NR în timp real într-o manieră neinvazivă. Prezența NR este arătată cu ajutorul luminii, iar cu cât lumina este mai puternică, cu atât mai mult NR este prezent”.

Goun a declarat că rezultatele studiului subliniază importanța de a avea investigații atente privind potențialele efecte secundare pentru suplimente precum NR înainte de utilizarea lor la persoanele care pot avea diferite tipuri de afecțiuni. În viitor, Goun ar dori să furnizeze informații care ar putea duce la dezvoltarea anumitor inhibitori pentru a ajuta la creșterea eficienței terapiilor împotriva cancerului, cum ar fi chimioterapia, în tratarea cancerului. Cheia acestei abordări, a spus Goun, este de a o privi din punctul de vedere al medicinei personalizate.

„Nu toate cancerele sunt la fel la fiecare persoană, în special din punct de vedere al semnăturilor metabolice”, a spus Goun. „De multe ori, cancerele își pot chiar schimba metabolismul înainte sau după chimioterapie”.

Foto Pixabay

Exit mobile version