Site icon Editia de Dimineata

Un român a câștigat medalia de argint la cel mai mare concurs de fotografie de păsări din lume

Un român a câștigat un important premiu internațional pentru fotografie decernat zilele trecute în Marea Britanie, la Bristol. László Potozky din Miercurea Ciuc a câștigat medalia de argint la ceremonia de decernare a premiilor Fotograful de păsări a anului 2022, cel mai mare concurs de fotografie de păsări din lume. Au fost 220.000 de fotografii în concurs.

Ceremonia mi-a provocat o mare bucurie. Fotografia mea intitulată Gonzo, a câștigat medalia de argint. Am mai câștigat premii și în trecut, dar nu am fost atât de încântat pentru vreunul dintre ele, deoarece acesta a fost câștigat la probabil cel mai mare concurs de fotografie de păsări din lume. Anul acesta, fotografi din 115 țări au înscris peste 220.000 de fotografii în concurs”, scrie László Potozky în pagina sa de Facebook.

Iar dintre toate, fotografia sa cu o cucuvea, intitulată Gonzo, a ocupat locul 2.

Laci dezvăluie și povestea imaginii: ”Fotografia am făcut-o la marginea unui sat din județul Harghita. O cucuvea tânără, încă udă și cu o privire supărată de după ploaie, se holba la mine de sub acoperișul unei clădiri abandonate. Din momentul în care am zărit-o aveam deja în minte și titlul fotografiei: Gonzo, datorită asemănării cu celebrul personaj din Muppets Show”, potrivit Radio România Actualități.

Sursa foto: László Potozky/Facebook

Exit mobile version