Site icon Editia de Dimineata

Un român a decedat în accidentului feroviar din Grecia

Ministerul român de Externe a anunțat astăzi că un român se află printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs în Grecia, unde două trenuri s-au ciocnit.

Autoritățile elene au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie.

Reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România, potrivit MAE.

Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite.

Un accident feroviar grav s-a produs marți noapte în Grecia, două trenuri – unul de pasageri și altul de marfă – ciocnindu-se frontal. Accidentul s-a soldat cu cel puțin 57 de morți, în timp ce alte zeci de persoane au fost rănite, iar mulți sunt încă dați dispăruți.

Exit mobile version