Site icon Editia de Dimineata

Un român a fost desemnat cel mai bun antrenor de volei din Europa

După natație, tenis sau canotaj, iată că și alte sporturi ne dau motive de mândrie în Europa. Un român a fost desemnat cel mai bun antrenor de volei masculin din Europa.

Vestea a fost anunțată cu mândrie și de ministrul Sportului, Eduard Novak.

“Cel mai bun antrenor de volei al Europei este un ROMÂN. Tehnicianul Gianni Crețu a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2022 în voleiul masculin european de către Confederația Europeană de Volei. Mă bucur nespus pentru această reușită a unui antrenor român și îi doresc mult succes în continuare! Felicitări, Gianni Crețu, pentru o activitate și o carieră incredibilă, care primesc o recunoaștere meritată!”, a notat Novak pe pagina sa de Facebook.

La cârma echipei ZAKSA din Polonia, Gianni Crețu a câștigat în acest an atât campionatul și Cupa Poloniei, cât și Liga Campionilor. Gianni Crețu a devenit al doilea antrenor român care cucerește Liga Campionilor în acest format, dupa Stelian Moculescu, care în 2007 a câștigat trofeul cu VfB Friedrichshafen.

În paralel, Crețu este și selecționerul Sloveniei, formație cu care s-a clasat pe locul 4 la ultima ediție a Campionatelor Mondiale.

La festivitatea de premiere, care a avut loc la Bruxelles, a participat și președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Giani Crețu s-a născut la Constanța în 1968, însă s-a consacrat în voleiul autohton la Dinamo București. A evoluat pentru ”câinii roșii” în perioada 1985-1993 și a cucerit un titlu în 1992. A plecat în Germania, a evoluat și în Austria și Belgia, iar ca antrenor a ajuns selecționer pe banca României în 1997. Doar pentru un an. Ulterior a antrenat cu rezultate bune și în Italia.

Este căsătorit cu Angela Szenes, fost căpitan al naționalei României de baschet feminin.

Sursa foto: Facebook

Exit mobile version