Site icon Editia de Dimineata

Un român a realizat cele mai spectaculoase fântâni arteziene din lume. Inginerul anului, un hunedorean care locuiește în Dubai

Alin Epure este românul stabilit în Dubai, ale cărui opere i-au adus titlul de „Inginerul anului” datorită fântânii spectaculoase pe care a proiectat-o lângă Opera din Dubai.

Bărbatul de 45 de ani s-a născut în Hunedoara și a urmat studiile universitare și postuniversitare  la Cluj-Napoca și Oradea, iar lucrările sale impresionante i-au atras o ofertă de muncă în cadrul companiei de mare succes BK Gulf, pentru a contribui la construirea Operei din Dubai, conform ziarulhunedoara.ro.

El a făcut Ingineria mediului și mai târziu a obținut masteratul în Inginerie Mecanică, urmând ca în 2007 să își deschidă propria sa firmă de proiectare și consultanță. În 2014 acesta a decis să plece în Emiratele Arabe Unite, în Dubai unde a lucrat pentru mai multe firme de design și proiectare, iar realizările sale i-au adus, în cele din urmă, poziția de project manager peste divizia de instalaţii a companiei BK Gulf, declară ebihoreanul.ro

Cu privire la Fântâna Alegro inginerul român spune:

„Vorbim de 5.000 de litri de apă, care la fiecare secundă se ridică la 6 metri înălţime, sunt în jur de 600 de jeturi de apă, 1.200 de lumini led care îşi schimbă culoarea”, spune Alin Epure. E foarte multă, multă organizare. Ai echipamente care vin din SUA, altele din Europa, găseşti cam tot ce ai nevoie, dar la mii de kilometri distanţă şi nu poţi să aştepţi să vină toate materialele, trebuie să gândeşti din timp, unde le instalezi, când le instalezi”, potrivit digi24.ro.

Acest succes în carieră i-a adus numeroase beneficii, printre care se numără și distincția oferită de MEP (Mechanical Electrical Plumbing) Middle East, respectiv „inginerul mecanic al anului 2016”. Astfel, el este convins că în urma proiectului „Fântâna Alegro” va atrage cât mai multe contracte și oportunități, întrucât în urma acestei reușite a fost contactat chiar de primarul Hunedoarei pentru a realiza o construcție grandioasă în urbea de pe Cerna, însă fiind deja implicat în alte anagajamente, inginerul a ajutat prin sfaturi și indicații.

Alin Epure trăiește în prezent în Dubai cu soția și fiica sa, având mai multe proiecte în așteptare.

 

Surse foto: ebihoreanul.ro/ geze.co.uk/ musement.com

Exit mobile version