Site icon Editia de Dimineata

Un spaniol și-a câștigat la tribunal dreptul de a merge gol în public

Un tribunal spaniol a decis în favoarea permiterii acestuia de a continua să se plimbe gol prin satul său, informează Insider.

Totul a început după ce Alejandro Colomar a fost amendat pentru că s-a plimbat gol prin localitatea sa. A urmat, inevitabil, procesul, în urma căruia un tribunal spaniol a decis în favoarea sa (în urma acuzației de „exhibiționism obscen”).

El a susținut că amenzile i-au încălcat „libertatea ideologică”, potrivit unei relatări.

Instanța din Valencia, Spania, a notat că Alejandro Colomar, în vârstă de 29 de ani, care a fost citat anterior de poliție pentru că s-a plimbat dezbrăcat în satul său Aldaia, nu a provocat o „alterare a securității cetățenilor, a liniștii sau a ordinii publice”, a relatat vineri Reuters.

Nuditatea publică a fost legalizată în această țară la sfârșitul anilor 1980, potrivit raportului, motiv pentru care Colormar, care a început să meargă fără haine în 2020, consideră că acuzațiile de „exhibiționism obscen” aduse împotriva sa de către oficialii locali de acolo nu au avut niciun temei.

„Conform dicționarului, asta implică intenții sexuale și (asta) nu are nimic de-a face cu ceea ce făceam”, a declarat el pentru publicație, adăugând că amenzile împotriva sa îi încalcă „libertatea ideologică”.

Daily Mail a relatat în septembrie anul trecut că Colomar a fost amendat de mai multe ori pentru acțiunile sale și a declarat că a fost sancționat disciplinar pentru că „poliția practic nu cunoaște legile”. Potrivit raportului, el a fost amendat cu o sumă estimată la 2.900 de dolari.

În acest timp, el a încercat să participe la o audiere la tribunal doar purtând șosete și cizme, dar nu i-a fost permisă intrarea. Ulterior, s-a îmbrăcat și a participat la ședințe

Exit mobile version