Site icon Editia de Dimineata

Un studiu arată contribuția crucială a animalelor de companie la viețile stăpânilor în plină pandemie

Contactul cu ceilalți este un ingredient vital pentru o viață sănătoasă și fericită, dar lucrurile se schimbă atunci când o pandemie te obligă să stai închis în casă.

Un nou studiu publicat în Journal of Behavioral Economics for Policy a descoperit că a existat un salvator pentru unii dintre noi în acest moment dificil: animalul nostru de companie.

Lockdown-ul și izolarea socială au fost, pentru mulți dintre noi, greu de digerat, pentru că atunci când suntem stresați simțim nevoia de afecțiune. Cine e mai potrivit decât o pisică care toarce sau un câine vesel și pufos?

Noul studiu condus de dr. Janette Young și citat de IFL Science a arătat modul în care animalele de companie au jucat un rol crucial în protejarea stăpânilor lor de realitățile periculoase ale izolării sociale.

În cadrul studiului s-au realizat interviuri cu 32 de proprietari de animale de companie, iar rezultatele acestora au arătat că 90% dintre aceștia au identificat animalele de companie drept o sursă de confort și relaxare.

Nici această relație nu funcționează dintr-o singură direcție, deoarece mulți au vorbit despre capacitatea înnăscută a animalelor de companie de a „ști” atunci când stăpânul lor simte nevoia de afecțiune.

Indiferent dacă sunt reale sau percepute, „feedback-ul” venit din partea animalelor de companie i-a liniștit pe stăpânii de animale care se simt necăjiți, triști sau traumatizați.

Asocierea pozitivă nu aparține exclusiv câinilor și pisicilor, intervievații menționând de asemenea păsări, oi, cai și reptile a căror afecțiune a fost percepută ca sursă de confort.

Sursă foto: newsabc.net

Exit mobile version