Site icon Editia de Dimineata

Un studiu finlandez a descoperit o nouă terapie pentru cel mai frecvent cancer întâlnit la copil – leucemia limfoblastică acută

O nouă terapie pentru leucemia limfoblastică acută (LLA), cel mai frecvent cancer care afectează copiii, a fost dezvoltată de Universitatea Tampere din Finlanda în cooperare cu Institutul de celule stem de la Harvard, scrie News.cn.

Prognosticul pentru forma de leucemie T-ALL atunci când recidivează este foarte slab, iar noi tratamente sunt necesare de urgență.

Noua terapie dezvoltată de cele două instituții este o combinație de medicamente care s-a dovedit a fi eficientă la aproximativ o treime dintre pacienți.

În tratamentul leucemiei, eficacitatea unui singur medicament se pierde de obicei rapid, astfel că noul studiu a căutat combinații de medicamente.

„Aceasta este o nouă opțiune de tratament promițătoare pentru leucemia acută T. Următorul pas este să ducem descoperirea în practica clinică pentru pacienții cu boală recidivată sau refractară prin intermediul unor studii clinice în fază incipientă”, a declarat directorul de cercetare Olli Lohi de la Universitatea din Tampere.

Studiul a fost publicat în Blood, o revistă științifică din domeniul hematologiei. La studiu au participat, de asemenea, cercetători de la Universitățile din Carolina de Nord, Finlanda de Est și Helsinki.

Exit mobile version