Site icon Editia de Dimineata

Un traseu pentru biciclete paralel cu Dunărea intră pe harta unei rute cicliste de la Atlantic la Marea Neagră

Un traseu pentru biciclete, cu o lungime de 52 de kilometri, va fi amenajat în judeţul Olt, pe malul Dunării, în cadrul proiectului „Traseu Eurovelo 6 Mehedinţi – Dolj – Olt”, finanţat cu 29,3 milioane de euro prin PNRR, a informat Consiliul Judeţean Olt.

Traseu de 356 de kilometri

Prin acest proiect vor fi realizate piste de biciclete pe malul Dunării, de la Drobeta Turnu Severin până la limita dintre judeţele Olt şi Teleorman, iar lungimea totală a traseului cicloturistic va fi de 356 de kilometri.

În judeţul Olt, traseul cicloturistic va trece prin localităţile Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea şi Gârcov.

„În valoare de peste 29,3 milioane euro, investiţia vizează amenajarea unui traseu cicloturistic sigur pentru biciclişti, traseu care porneşte din Drobeta Turnu Severin şi ajunge la limita dintre Olt şi Teleorman, desfăşurându-se de-a lungul Dunării.

Secțiune din ruta europeană EuroVelo6 Atlantic-Marea Neagră

De asemenea, proiectul este unul de anvergură, întrucât vizează amenajarea unei secţiuni din ruta europeană EuroVelo6 Atlantic – Marea Neagră, cunoscută şi sub denumirea de <Euro-velo-ruta fluviilor> sau <Pista ciclabilă europeană a fluviilor>, cea mai importantă rută ciclabilă europeană”, a precizat sursa citată.

Proiectul este realizat, în parteneriat, de consiliile judeţene din Dolj, Olt şi Mehedinţi şi a fost aprobată finanţarea lui prin PNRR.

Potrivit reprezentanţilor CJ Olt, proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinţi – Dolj – Olt” a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării, de către experţii Ministerului Dezvoltării, a propunerilor înaintate de 27 de consilii judeţene şi parteneri ai acestora.

Sursa foto: pexels.com

Exit mobile version