Editia de Dimineata

Un veteran s-a vaccinat anti-COVID. Ultimul vaccin îl făcuse când a venit Franco la putere!

O poveste frumoasă vine de la Cluj-Napoca. Sabin Husariu, un veteran de 91 de ani, s-a vaccinat anti-COVID.

El le-a povestit cadrelor medicale că ultima dată s-a vaccinat contra variolei în urmă cu 85 de ani, mai precis în 1936 – anul în care Generalul Franco a venit la putere în Spania sau când a ieșit pe piață romanul lui Margaret Mitchell “Pe aripile vântului”.

Sabin Husariu le-a mai spus cadrelor medicale că a ales să se vaccineze pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului.

„Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului. Singurul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani. Acesta s-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani. Ultimul vaccin important i-a fost administrat în urmă cu 85 de ani, împotriva variolei”, au povestit, pe Facebook, reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

 

Foto Digi24

Exit mobile version