Site icon Editia de Dimineata

UNICEF, semnal de alarmă! Milioane de copii au niveluri crescute de plumb în sânge

Centrul de Cercetare Innocenti al Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) susține că țările bogate creează condiţii de viaţă periculoase pentru copiii din întreaga lume.

Potrivit unui raport, tările sunt îndemnate să reducă producţia de deşeuri şi poluarea atmosferică şi acvatică.

Au fost analizate 39 de ţări după diferite criterii: pesticide, umiditatea din locuinţă, nivelul de plumb, accesul la lumină sau volumul de deşeuri.

Chiar dacă Spania, Irlanda şi Portugalia sunt elevii buni, niciuna dintre ţările analizate nu furnizează medii sănătoase pentru copii, potrivit raportului. Australia, Belgia, Canada sau SUA nu garantează un mediu sănătos copiilor care trăiesc pe teritoriul lor, în timp ce ţările mai puţin bogate, din America Latină şi Europa, au un impact mult mai redus asupra stării generale a planetei, se spune în raport.

Nu doar că cea mai mare parte a ţărilor bogate nu reuşesc să le furnizeze propriilor copii un cadru de viaţă sănătos, ci, mai rău, ele contribuie la distrugerea celui al altor copii, în altă parte a lumii„, susține Gunilla Olsson, directoarea Centrului Innocenti, potrivit agerpres.ro.

Peste 20 de milioane de copii au niveluri crescute de plumb în sânge.

sursa foto: bunadimineata.ro

Exit mobile version