Site icon Editia de Dimineata

Uniunea Europeană Lansează în România Campania Educație, Indiferent de Situație

Educație, Indiferent de Situație (Education, No Matter What) este o ințiativă a Direcției Generale pentru Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene (DG ECHO).

Drept fundamental

Educația este un drept fundamental și o nevoie esențială pentru copii. Crizele umanitare din întreaga lume amenință să perturbe educația copiilor și a tinerilor. Acest lucru nu este acceptabil. Este esențial să le oferim un viitor mai bun, să le dezvoltăm întregul potențial și să îi echipăm cu abilitățile și protecția de care au nevoie pentru a le restabili sentimentul de normalitate și siguranță. Nu trebuie întreruptă, oricât de gravă ar fi criza. Educația este motorul schimbării: este puternică și esențială. Educația ar trebui să fie întotdeauna posibilă, indiferent de context. Din acest motiv, UE investește în educația în situațiile de criză din întreaga lume.

Elevi și studenți

Campania își propune să ajute tinerii elevi și studenți, cu vărste cuprinse între 16 și 30 de ani să reflecteze și să înțeleagă mai bine impactul pozitiv pe care proiectele educaționale finanțate de UE îl au asupra tinerilor din zonele afectate de crizele umanitare prin documentare atât în format scurt, cât și lung și prin competiția video Educație în Mișcare (Education in Motion). Elevii și studenții cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani pot participa la competiția video Educație în Mișcare (Education in Motion) în colaborare cu VICE World News.

Prezentare

Elevii și studenții își pot folosi abilitățile creative pentru a trimite o scurtă prezentare video (maximum 60 de secunde):  explicându-și perspectiva personală asupra: educației, indiferent de situație, într-un context umanitar (Education, No Matter What) prezentându-și schița filmului, convingând juriul de ce această poveste remarcabilă trebuie spusă. Un participant norocos va avea oportunitatea de a lucra împreună cu VICE pentru a crea un documentar de 5-10minute, despre #EducationNoMatterWhat, bazat pe ideea originală a câștigătorului. Alătură-te competiției, exprimă-ți gândurile! Citește totul despre cerințe aici  link .

 

Exit mobile version