Site icon Editia de Dimineata

Universitatea din Amsterdam îndeamnă studenții străini care nu și-au găsit cazare să nu vină în Olanda

Amsterdam se confruntă cu o lipsă gravă de locuri de cazare pentru studenții străini, astfel încât Universitatea din Amsterdam (UvA) îi îndeamnă pe acești studenți să nu vină în capitala Olandei dacă nu și-au găsit unde să locuiască.

Un purtător de cuvânt al universității a declarat pentru NL Times că a fost trimis un e-mail studenților străini prin care aceștia sunt îndemnați să-și reconsidere planurile de a veni la Amsterdam dacă nu-și găsesc o cameră până la mijlocul lunii august.

E-mailul a fost trimis deoarece numărul de solicitări primite de la studenți este cu mult mai mare decât locurile de cazare disponibile.

Studenții se pot găsi într-o situație neplăcută atunci când ajung la Amsterdam fără un loc unde să se cazeze, pe fondul crizei imobiliare în curs.

Universitatea se așteaptă ca locuințele să continue să fie problematice și în viitorul an universitar.

Purtătorul de cuvânt a menționat că apelul către noii studenți străini fără cazare este în concordanță cu ceea ce fac alte universități din Olanda. Luna trecută, Universitatea din Utrecht a făcut un apel similar.

UvA încearcă de ceva timp să stabilească o limită pentru numărul de studenți internaționali pe care îi poate accepta. Actuala politică națională nu permite universității să pună limite pentru multe cursuri de studii din cauza regulilor Uniunii Europene care permit studenților care sunt cetățeni ai statelor membre UE să călătorească și să studieze liber în UE, a declarat UvA pentru NL Times. „Acum doi ani, am înaintat deja ministrului o propunere de modificare a legii. Când cabinetul anterior a demisionat, decizia nu a fost luată. Acum așteptăm o decizie din noul Cabinet”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AT5.

Potrivit uniunii studențești din Amsterdam ASVA, 4.720 de studenți internaționali s-au înscris pentru cazare, dar Universitatea are doar 2.416 de camere disponibile. Așadar, 2.304 de studenți internaționali mai caută cazare.

 

 

 

Exit mobile version