Site icon Editia de Dimineata

UNPACKED. Samsung a anunțat telefoane și tablete noi (VIDEO)

La evenimentul Unpacked, Samsung a anunțat noul telefon Galaxy S22 Ultra – un telefon Android masiv, de 6,8 inch diagonala (17,2 cm), în stilul lui Galaxy Note 20 Ultra din 2020. Asemănarea dintre noul telefon din seria S și Note-ul de altădată este mai mult decât frapantă. Pentru prima dată pe un Galaxy S, un stilus – singura caracteristică ce a făcut telefoanele Note atât de unice – este încorporat în dispozitiv. Asta ar putea însemna moartea mărcii Note pe care Samsung a folosit-o pentru telefoanele sale mari, cu S-Pen, încă din 2011.

Galaxy S22 Ultra

Acest phablet (phone+tablet) de 1.200 de dolari (aprox. 7.200 de lei la noi) a fost anunțat la evenimentul virtual Samsung Galaxy Unpacked, alături de alte două telefoane:

  1. Galaxy S22 (800 de dolari)
  2. Galaxy S22+ (1.000 de dolari).

 

Există modificări minore față de gama Galaxy S21 de anul trecut. S22 și S22+ , de exemplu, sunt puțin mai mici decât predecesorii lor, cu ecrane de 6,1 inch și, respectiv, 6,6 inch. S22 Ultra primește cea mai mare reproiectare. Stilusul de acum este mai receptiv decât oricând, dar poate face aceleași trucuri pe care le-am văzut ultima dată pe Note 20 Ultra, inclusiv telecomandă Bluetooth pentru camerele foro sau instrument de desen.

Cealaltă diferență principală dintre Ultra și frații săi mai mici este în sistemul de camere. S22 Ultra rămâne singurul din lot cu o cameră cu zoom optic de 10X. Camera sa principală folosește același senzor de 108 de megapixeli ca S21 Ultra de anul trecut, în timp ce S22 și S22+ au un nou senzor de 50 de megapixeli, care este cu 23% mai mare decât senzorul de la predecesorii lor.

Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 este cea mai ambițioasă tabletă de până acum. S-au lansat: Galaxy Tab S8 de 11 inch (800 de dolari), Tab S8+ (900 de dolari), Galaxy Tab S8 Ultra de 14,6 inch (1.100 de dolari). Toate trei vin cu stilouri S-Pen, care se lipesc magnetic de spatele tablei.

Modelele zvelte și ramele subțiri se îmbină armonios cu ecranele luminoase: Tab S8 folosește LCD, în timp ce celelalte două folosesc panouri AMOLED. Camera selfie este în mijlocul cadrului, atunci când tableta este ținută în modul peisaj. Asta înseamnă că apelurile Zoom nu vor arăta la fel de incomode ca pe iPad-uri, unde camera este plasată complet în lateral în modul peisaj.

Samsung spune că puteți folosi chiar și Tab S8 ca ecran secundar cu computerul pe Windows. Dacă doriți să le transformați în dispozitivul dvs. de calcul principal, există huse pentru tastatură pe care le puteți cumpăra pentru fiecare. Aceste huse sunt incluse gratuit dacă precomandați o tabletă.

Foto: Vjeran Pavic / The Verge

Exit mobile version