Site icon Editia de Dimineata

Urșii polari au ocupat o stație meteo abandonată, între Rusia și Alaska (FOTO)

Probabil ați văzut imagini cu animalele care zburdă nestingherite în fostul oraș Pripiat, de lângă Cernobîl, abandonat după explozia centralei nucleare. Ei bine, acest lucru se întâmplă și în alte zone, cum ar fi în nord, între Rusia și Alaska, unde urșii polari au ocupat clădirile abandonate ale unei stații meteorologice.

 

Un fotograf rus a surprins o serie fascinantă de fotografii cu acești urși polari. În septembrie 2021, fotograful Dmitry Kokh a călătorit pe insulele din Marea Chukchi, între Rusia și Alaska. Kokh avea o misiune personală de a fotografia urșii polari, iar expediția s-a concentrat inițial pe insula Wrangel, care este renumită în întreaga lume pentru urși. În 2021, însă, probabil din cauza verii foarte reci, insula a fost lipsită de populația sa tipică de urși polari.

Fotograful spune că urșii polari n-au fost niciodată observați în clădirile abandonate ale stației meteo de pe insulă, care a fost construită în anii 1930 și abandonată la începutul anilor 1990. Unii dintre urși se uitau pe fereastră la fotograf.

Insula Kolyuchin se găsește la doar 11 km nord de Peninsula Chukotka a Rusiei, iar micuța insulă acoperită de tundră are doar 4,5 km în lungime, cu o lățime maximă de 1,5 km.

Una dintre fotografiile lui Kokh din seria sa, care arată un urs polar aplecat peste o fereastră spartă, a câștigat premiul „Cea mai bună imagine a vieții sălbatice într-un mediu antropogenic”, într- un concurs de fotografie organizat de National Geographic Rusia, în 2021.

Foto: Dmitry Kokh (via Petapixel)

Exit mobile version