Site icon Editia de Dimineata

Utilizarea antiinflamatoarelor poate contribui la cronicizarea durerii lombare acute

Utilizarea antiinflamatoarelor steroidiene sau nesteroidiene poate contribui la cronicizarea durerii lombare acute, arată un nou studiu. Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, 25% dintre adulţii americani prezintă dureri lombare cronice.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, deși utilizarea acestor antiinflamatoare poate ameliora durerea pe termen scurt, la unele persoane, în funcţie de expresia genică, poate duce la apariţia durerilor cronice, scrie viatamedicala.ro.

Rezultatele studiului publicat în revista Science Translational Medicine, realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada, au sugerat că este timpul să reanalizăm utilitatea acestor medicamente.

În cadrul studiului menţionat, cercetătorii au examinat timp de trei luni 98 de persoane cu durere lombară acută, precum și șoareci de laborator.

Unul dintre autorii studiului, Jeffrey Mogil, a declarat că inflamaţia după un traumatism este de fapt o reacţie necesară și naturală.

Există dovezi conform cărora blocarea inflamaţiei poate să interfereze cu vindecarea rănilor, deci poate că nu ar trebui blocată această reacţie normală a organismului.

Blocarea neutrofilelor consecutivă administrării de antiinflamatoare ar ajuta la ameliorarea durerii pe termen scurt la șoareci, însă ar prelungi durata durerii de zece ori.

Similar, pacienţi cu un nivel crescut de neutrofile nu au prezentat cronicizarea durerii. De aceea, pacienţii cu dureri lombare acute ar trebui să urmeze ca prim pas de tratament intervenţii precum masaje și fizioterapie.

Exit mobile version