Site icon Editia de Dimineata

Va apăsa Putin , înfrânt, pe butonul nuclear? Ce spun doi generali americani

Generalul american în retragere Barry R. McCaffrey și-a spus părerea în legătură cu această situație, iar replica i-a dat-o, tot pe Tweeter, generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor americane din Europa.

“Există clar un pericol a unei bombe nucleare strategice, ce ar putea fi folosită, în disperare, de Putin”, a scris Gen. Barry R. McCaffrey. “Este greu să spui care ar puta fi ținta. Un oraș din Ucraina? O unitate militară din Ucraina? Așteptați-vă în acest caz la o reacție globală masivă. Așteptați-vă ca SUA să efectueze atacuri aeriene asupra unor ținte militare rusești.”

Replica i-a dat-o Gen Ben Hodges: “Exisă un risc de folosire a unei încărcături nucleare de către Kremlin, dar este puțin probabil ca asta să se întâmple. Nu există un avantaj real pe câmpul de bătălie în urma folosirii ei, ar fi imposibil ca Statele Unite să stea deoparte/să nu răspundă și nu cred că Putin  și consilierii lui apropiați sunt sinucigași.”

Cum va arăta reacția SUA

Ben Hodges a răspuns și unui alt utilizator Twitter, care i-a cerut să dea mai multe detaii despre o posibilă reacție a SUA la folosirea unei arme nucleare tactice de către regimul Vladimir Putin.

„SUA ar răspunde la folosirea de către Rusia a unei bombe nucleare, deoarece China, Coreea de Nord și Iranul sunt cu ochii pe noi. Dacă nu răspundem, atunci ei vor fi mai îndrăzneți. Răspunsul nu ar fi neapărat nuclear. Există o mulțime de opțiuni în Ucraina /în jurul Ucrainei pe care Kremlinul nu le-ar putea contracara. Ei știu acest lucru. De aceea cred că este puțin probabil.”, a explicat Hodges.

Exit mobile version