Site icon Editia de Dimineata

Vă vine să credeți? Freddie Mercury ar fi împlinit astăzi 75 de ani

Iată cîteva lucruri poate neștiute despre el.

Un mare iubitor de pisici

Mercury iubea pisicile, la un moment dat având chiar zece. „Le acorda pisicilor foarte multă atenţie, ca unui om”, spunea Peter Freestone, asistentul lui personal. Cântărețul iubea pisicile atât de mult încât în timpul turneelor suna acasă în mod regulat pentrua vorbi cu ele.

Nu îi plăcea să se plimbe cu bicicleta.

Lui Freddie Mercury nu-i plăcea deloc să meargă pe bicicletă, în ciuda versurilor piesei „Bicycle Race”: „ I want to ride my bicycle. I want to ride it where I like/ Vreau să mă plimb cu bicicleta”. „Avea o bicicletă, dar nu-i plăcea să meargă cu ea. De fapt, prefera să fie plimbat cu Rolls Royce-ul”, a povestit chitaristul Brian May, cu umor.

Teama de „Bohemian Rhapsody”

Mercury nu se considera un pianist bun. Mereu avea emoţii atunci când trebuia să interpreteze „Bohemian Rhapsody” în concerte, pentru că îi era frică că va greşi partea de pian a piesei. Mai târziu, acesta va folosi din ce în ce mai rar pianul, pentru a se bucura de mobilitate , dansând şi alergând pe scenă.

Inspirația venea pe neașteptate.

Asistenţii lui Freddie erau obligaţi să aibă la ei hârtie şi creion, în cazul în care inspiraţia îl lovea pe neaşteptate. Astfel , versurile pentru „Life Is Real” au fost scrise în timpul unui zbor spre New York, deasupra Atlanticului.

Despre dragoste și trădare

În timpul unui turneu în Statele Unite alea Americii (SUA) , Mercury  a aflat de infidelitatea bărbatului cu care ieşea la acea vreme – Tony Bastin. Drept răzbunare, Freddie i-a plătit acestuia un bilet de avion către SUA, sub pretextul unei vizite. După ce Tony a ajuns la aeroport, acesta a fost întâmpinat de Freddie, care a încheiat relaţia cu el chiar acolo şi i-a plătit drumul de întoarcere la Londra. De asemenea, Freddie a păstrat pisica lui Tony, Oscar.

Michael Jackson, responsabil de succesul trupei

Membrii trupei Queen nu au intenţionat niciodată să lanseze piesa „Another One Bites the Dust”, ca single, până când nu i-a convins Michael Jackson, bun prieten al muzicienilor. A devenit, apoi unul dintre cele mai de succes single din istoria trupei.

 

 

Exit mobile version