Site icon Editia de Dimineata

Vacanță în cosmos! Cât costă un sejur în spațiu

Iuri Alexeevici Gagarin, la doar 27 de ani, a devenit primul om care a ajuns în spațiu și pe orbita Pământului.

Până în 2028, Compania Gateway Foundation și-a propus să construiască o staţie spaţială care să găzduiască peste 400 de oameni.

Cât va costa?

Arhitectul Tim Alatorre susține că această experientă va fi accesibilă pentru orice om de rând.

Primul turist spațial a fost un multimilionar american, Dennis Tito, care și-a câștigat și statutul de celebritate după ce a plătit suma de 20 de milioane de dolari.

NASA a anunţat în iunie că doar doi cetăţeni pe an vor putea să staţioneze pe International Space Station la un cost de 35.000 de dolari pe noapte, timp de o lună. Prima misiunea ar putea avea loc chiar în 2020, transmite descoperă.ro.

Orion Span, o companie aerospațială, are în plan să găzduiască, până în 2024, primii invitaţi pe Aurora Station, o navă spaţială în formă de capsulă, de dimensiunea unui avion. Alături de echipaj vor călători cel mult cinci turişti, pentru 12 zile, pentru suma de 9,5 milioane de dolari de persoană. Turiștii se vor bucura de 16 răsărituri şi apusuri pe zi, se vor juca tenis la gravitate 0 dar vor lua parte și la experimente ştiinţifice. Nerăbdători, 30 de persoane au dat deja un avans de 80.000 de dolari.

Compania californiană își dorește să construiască o staţie spaţială capabilă să găzduiască peste 400 de oameni, incluzând turişti, cercetători, medici şi membri ai personalului. Aceasta va fi numită după Wernher von Braun, cel care a creat racheta nazistă V-2 și are ca obiectiv facilitarea accesului unui om de rând.

sursa foto: adevarul.ro

Exit mobile version