Site icon Editia de Dimineata

Vaccinare Marea Britanie. Tineri, îndemnați la inoculare prin diferite reduceri

Tinerii din Marea Britanie sunt recompensați pentru a fi convinși să se vaccineze anti-COVID.

Ministrul Sănătăţii Sajid Javid anunță că vor fi reduceri la platformele de livrare de mâncare la domiciliu sau la taxi.

Javid îndeamnă persoanele cu vârste între 18 şi 29 de ani, mai reticente să se vaccineze comparativ cu restul populaţiei adulte, „să profite de aceste reduceri” şi le-a amintit că vaccinul anticoronavirus nu-i protejează doar pe ei şi pe apropiaţii lor, ci va permite „să putem face multe dintre lucrurile de care ne este dor”.

Aplicaţii de taxi precum Uber şi Bolt vor oferi discounturi la servicii, inclusiv o cursă gratis la centrele de vaccinare, iar tinerii îşi vor putea cumpăra mâncare la preţ redus de pe platforme precum Deliveroo, Uber Eats sau Pizza Pilgrim, scrie hotnews.ro.

În Londra sunt amenajate puncte de vaccinare pentru tineri în galerii de artă şi centre comerciale, iar ministrul Sănătăţii de la Londra susține că în următoarele zile vor fi anunţate noi facilităţi, care ar putea include reduceri la restaurante sau bilete mai ieftine la cinematografe sau la festivalurile de muzică.

67% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani au primit prima doză de vaccin anticoronavirus, faţă de 88,5% din totalul populaţiei adulte (circa 46,8 milioane de oameni).

Complet imunizați sunt circa 72,1% din adulţi – 38,12 milioane.

sursa foto: romania.europalibera.org

Exit mobile version