Editia de Dimineata

Vaccinarea antigripală reduce complicațiile COVID-19

Ştiai că te poți vaccina antigripal și anti COVID-19 în aceeași zi? Conform ultimelor recomandări CDC (Centers for Disease Control and Prevention) și CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19) nu există restricții sau contraindicații în ceea ce privește intervalul de timp prevăzut între administrarea celor două vaccinuri.

Deși ambele boli sunt de natură respiratorie, niciunul dintre vaccinuri nu oferă protecție pentru alte boli în afară de cele pentru care a fost conceput. De aceea singurul mod de a te proteja atât de infecția cu SARS-CoV-2, dar și de gripă, este să te vaccinezi împotriva ambelor afecțiuni, notează site-ul rețelei medicale Regina Maria.

Noutatea pe care o aduce vaccinul antigripal anul acesta este legată de protecția suplimentară pe care o oferă în cazul unei infecții cu SARS-CoV-2. Cel puțin așa arată un studiu recent care a urmărit aproape 75.000 de persoane vaccinate și nevaccinate împotriva gripei sezoniere. Cercetarea a demonstrat că persoanele vaccinate antigripal, care au făcut COVID-19, au prezentat un risc scăzut de sepsis, accident vascular cerebral și tromboză venoasă.

Exit mobile version