Site icon Editia de Dimineata

Vaccinul anti-COVID-19 pentru animale, tot mai aproape de folosire

Cercetătorii au lucrat pentru a apăra animalele de coronavirus.

Nikolai Petrovsky, profesor la Universitatea Flinders din Australia, şi medicul veterinar Sam Kovac şi-au unit forţele și au realizat un vaccin împotriva coronavirusului pentru animale, care va fi testat în curând.

COVAX-19 a fost administrat la milioane de persoane din Iran şi aşteaptă aprobarea pentru uz uman în Australia.

25 de animale de companie participă la studiile asupra vaccinului.

Bazându-ne pe o tehnologie de vaccin uman din care au fost administrate în siguranţă peste 6 milioane de doze, putem fi siguri că el este, de asemenea, foarte sigur pentru animalele de companie„, a declarat medicul.

Spre deosebire de alte virusuri respiratorii, acum este dovedit că multe animale de companie domestice, inclusiv pisici, câini şi animalele de companie „de buzunar”, cum ar fi dihorii, pot contracta COVID-19 în urma contactului cu oamenii. La fel ca şi în cazul nostru, coronavirusul poate fi contractat prin contact direct şi manipulare de către o persoană infectată„, a adăugat Kovac, potrivit ziare.com.

Sunt expuşi riscului de miocardită, pericardită, insuficienţă respiratorie, dar pot să prezinte, de asemenea, doar o infecţie uşoară sau asimptomatică„, a adăugat el.

sursa foto: alephnews.ro

Exit mobile version