Site icon Editia de Dimineata

Vaccinul antigripal ajunge din nou în cabinetele medicilor

O veste bună!

930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la direcţiile de sănătate publică.

Ministerul Sănătății a anunțat că dozele vor ajunge în această săptămână. De la direcţiile de sănătate publică la cabinetele medicilor de familie, pentru continuarea imunizării gratuite a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătăţii a repartizat 2.430.000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziţionat pentru sezonul 2020 – 2021. Ultima tranşă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie„, se arată în comunicat.

Cine se încadrează la imunizărea gratuită

Cu prioritate sunt persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.

Câte persoane s-au vaccinat

Până la data de 15 noiembrie, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită au fost imunizate 652.393 de persoane din categoriile la risc.

Cazuri de gripă

Până în prezent, a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul.

Repartizarea dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape.

Conform INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 43.871, cu 48,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.603) şi cu 2,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.068).

sursa foto: digi24.ro

Exit mobile version