Site icon Editia de Dimineata

Val de COVID-19 în Franța. Președintele Emmanuel Macron și-a scos masca din sertar

Acum două zile, presa anunța că s-au înregistrat peste 100.000 de cazuri de COVID-19 în Franța, pentru prima oară după niște luni de acalmie. În faţa unui al nouălea val de COVID-19, căruia i se adaugă epidemii de gripă şi de bronşiolită, Guvernul de la Paris refuză deocamdată să adopte măsuri obligatorii, dar nu exclude posibilitatea de a îşi înăspri poziţia privind purtarea măştii sanitare dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat „un apel solemn” compatrioţilor săi, îndemnându-i pe cei mai fragili dintre ei să se vaccineze împotriva COVID-19 în faţa acestui nou val al pandemiei, scrie lorientlejour.com.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat din nou în public o mască sanitară joi şi a spus că este nevoie de o „revenire la obiceiuri” în faţa unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, „pe bază de voluntariat”. El a precizat că urmează recomandările ministrului Sănătății. Acesta a apărut cu mască, la rândul lui, în public.

În Franţa, primele opt valuri epidemiologice au adus o anumită imunitate a populaţiei generale, în mare parte vaccinată cu schemă completă, dar care înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte vaccinările cu cel de-al doilea booster anti-COVID-19. Deşi numărul total al pacienţilor spitalizaţi a rămas inferior în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, noua recrudescenţă a pandemiei riscă să afecteze un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Exit mobile version