Site icon Editia de Dimineata

Valabilitatea certificatului COVID, prelungită de Parlamentul European

Multe țări nu au renunțat la certificatul COVID.

De aceea, Parlamentul European a votat prelungirea valabilităţii certificatului COVID cu încă un an, până la 30 iunie 2023.

Virusul încă circulă, este prevalent în UE şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

Comisia Europeană a cerut şi includerea anumitor teste antigen pe lista testelor în baza cărora poate fi emis certificatul verde.

În România, certificatul COVID nu mai este obligatoriu, totuşi, este recomandată folosirea sa la intrarea în ţară.

Țările care nu au renunțat la certificat sunt: Spania, Portugalia, Turcia, Franța, în schimb în Shanghai şi Beijing au înăsprit restricţiile anti-COVID.

Certificatul digital Covid al Uniunii Europene a fost adoptat în iunie 2021 pentru a facilita libertatea de mișcare în Europa pe timpul pandemiei, pentru o perioadă limitată de 12 luni și sunt în momentul de față necesare pentru a călători în unele țări europene.

Începând cu februarie 2022, dozele de rapel ale vaccinului sunt necesare pentru ca oamenii să fie considerați vaccinați „complet” în cadrul schemei certificatului digital.

De asemenea, dacă o persoană a fost vaccinată cu a doua doză a vaccinului cu mai bine de nouă luni în urmă, aceasta trebuie să obțină o nouă doză pentru a îndeplini condițiile vaccinării complete sub regulile certificatului.

Exit mobile version