Editia de Dimineata

Valea Regilor, ascunzătoarea preoților! 30 de mumii au fost descoperite în Egipt

Nici mai mult nici mai puțin de 30 de sarcofage confecționate din lemn pictat și cu o vechime de mai bine de 3.000 de ani, aflate într-o stare perfectă de conservare, au fost scoase la suprafață din Valea Regilor, foarte aproape de Luxor, conform celor de la AFP citați de a1.ro.

„Aceasta este prima descoperire făcută la Assasif de către (o echipă egipteană de) arheologi, conservatori şi muncitori”, a declarat  Mostafa Waziri cel care ocupă funcția de secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Luxor, conform sursei citate anterior.

Sursă foto: a1.ro

Cât despre sarcofagele din lemn pictat se știe că au în interior mumii atât de bărbați, femei, sau copii. Acestea au fost descoperite la aproximativ un metru adâncime, amplasate unele peste altele pe două rânduri. Se spune că aceste sarcofage ar aparține unei vechi familii importante de preoți.

Conform lui Waziri căutările efectuate de către occidentali în jurul secolului al XIX-lea au fost concentrate în mod deosebit pe mormintele regilor în timp ce excavațiile egiptene din prezent scot la suprafață o adevărată „ascunzătoare a preoţilor”.

Sursă foto cover: a1.ro

Exit mobile version