Site icon Editia de Dimineata

Valeriu Gheorghiță: “În niciun caz nu este finalul valului 4!”

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, se așteaptă la o nouă creștere a numărului de infectări, odată cu redeschiderea școlilor, amintind că „acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată” când școlile au fost deschise.

Valeriu Gheorghiţă subliniază că nu trebuie promovat mesajul că valul patru ar fi „în curs de rezolvare” și că în acest moment „în niciun caz nu este finalul valului 4”.

„Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată. Nu trebuie să credem că de această dată lucrurile vor sta diferit. Este evident acest lucru: pe măsură ce interacţiunea fizică dintre persoane şi mobilitatea persoanelor creşte, creşte şi expunerea şi probabilitatea de a fi expus zilnic la această infecţie. Şi nu neapărat legat strict de momentul în care copiii sunt la şcoală, ci toate activităţile conexe: plecatul de acasă, ajuns la şcoală, activităţile de după şcoală. Mersul cu transportul în comun, supraaglomerarea, nerespectarea măsurilor – toate vor conduce la creşterea riscului de infectare.”

Exit mobile version