Site icon Editia de Dimineata

Valurile de căldură agravează problemele de sănătate mintală

Temperaturile în creștere pot, printre altele, să înrăutățească simptomatologia celor cu afecțiuni psihice. Valurile de căldură – precum și alte fenomene meteorologice, cum ar fi inundațiile și incendiile – au fost asociate cu o creștere a manifestărilor depresive la persoanele cu depresie și cu o creștere a simptomelor de anxietate la cei care suferă de tulburări de anxietate generalizată – o tulburare caracterizată prin faptul că oamenii se simt anxioși în cea mai mare parte a timpului.

Totodată, se observă o legătură între temperaturile zilnice ridicate și sinuciderea și tentativele de suicid, scrie The Conversation, citată de Science+.

În linii mari, pentru fiecare creștere de 1℃ a temperaturii medii lunare, decesele asociate sănătății mintale cresc cu 2,2%.

Creșterile de umiditate relativă determină, de asemenea, un număr mai mare de sinucideri.

Noi probleme sunt generate de faptul că eficacitatea unor medicamente importante utilizate pentru tratarea bolilor psihiatrice poate fi redusă de efectele căldurii.

Știm că multe medicamente cresc riscul de deces din cauza căldurii, de exemplu, antipsihoticele pot suprima senzația de sete, ceea ce duce la deshidratare.

Unele medicamente acționează în mod diferit în funcție de temperatura corpului și de gradul de deshidratare a persoanei, cum ar fi litiul, un timostabilizator foarte puternic, utilizat pe scară largă, prescris în mod frecvent persoanelor cu tulburare bipolară.

Exit mobile version