Site icon Editia de Dimineata

Vasili Hamutovski a fost judecat. Ce condamnare a primit fostul portar din partea autorităților din Belarus

Zilele trecute, Vasili Hamutovski (44 de ani), fostul portar al Stelei, a fost reținut în Belarus, pe motiv că a participat în trecut la mitinguri împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko.

Luni, 3 octombrie, Hamutovski a fost judecat și a primit o pedeapsă de 13 zile de arest, anunță site-ul belarus Tribuna.com, citat de jurnal.md.

Fostul portar a fost acuzat că „a trimis pe canalul de Telegram materiale considerate extremiste în Belarus” și își va petrece următoarele două săptămâni după gratii.

Fratele fostului portar, Iuri, a transmis că familia sa nu știe nimic despre acuzațiile care i se aduc lui Hamutovski. Totodată Iuri Hamutovski spunea că nu a reușit să ia legătura cu fratele său, încarcerat în penitenciarul Okrestina.

Totuși, familia lui Hamutovski are încredere că situația fostului portar se va lămuri și acesta va fi eliberat.

Penitenciarul Okrestina este cunoscut drept unul dintre cele mai dure din Minsk. Majoritatea celor care sunt încarcerați la Okrestina sunt activiști care se opun regimului Lukașenko.

Mulți dintre protestatarii arestați în timpul mitingurilor din 2020 din Belarus au ajuns la Okrestina, unde au îndurat adevărate orori. Deținuții sunt bătuți, torturați și trăiesc în niște condiții inumane.

Din acest motiv, Statele Unite ale Americii au trecut Okrestina pe lista entităților care încalcă sever drepturile omului.

 

Exit mobile version