Site icon Editia de Dimineata

Vaticanul îşi reafirmă opoziţia faţă de schimbările de sex, teoria genului, maternitatea surogat, avort şi eutanasie

Vaticanul a publicat Declaraţia intitulată „Dignitas infinita” privind demnitatea umană, în care îşi reafirmă opoziţia faţă de schimbările de sex, teoria genului, maternitatea surogat, avort şi eutanasie.

”Elaborarea documentului a durat cinci ani şi cuprinde magisteriul papal din ultimul deceniu privind încălcările grave ale demnităţii umane, de la război la sărăcie, de la violenţa împotriva migranţilor la violenţa împotriva femeilor, de la traficul de fiinţe umane la abuzurile sexuale, de la avort la maternitatea surogat, eutanasie şi sinuciderea asistată, de la respingerea persoanelor cu dizabilităţi la teoria genului, schimbarea de sex şi violenţa digitală.

Vaticanul continuă să condamne ferm avortul. Este ceea ce a explicat în conferinţa de presă şi cardinalul Victor Manuel Fernandez, prefect al Dicasteriului pentru Doctrina Credinţei, preşedinte al Comisiei Pontificale Biblice şi al Comisiei Teologice Internaţionale.

Victor Manuel Fernandez: În privinţa dreptului la avort, noi considerăm că atunci când un copil creşte în pântecele unei mame, acel copil poate să fie, de fapt, o femeie care se dezvoltă. Pentru noi, creşterea nu schimbă nimic. Nu contează că este doar o fiinţă umană în devenire. Pentru noi înseamnă, de fapt, două femei şi este dreptul uneia împotriva celeilalte. În acest caz, pentru noi, pentru Vatican este important dreptul original la viaţă. Apărarea vieţii pe cale de a se naşte este intim legată de apărarea oricărui drept al omului.”

Vaticanul respinge şi maternitatea surogat, prin care copilul de o imensă demnitate devine un simplu obiect, dar şi eutanasia şi sinuciderea asistată, în contextul în care viaţă este un drept şi nu moartea, care trebuie acceptată, nu indusă.”

Exit mobile version