Site icon Editia de Dimineata

VESTE BUNĂ. De azi intră în vigoare noi beneficii în roaming

La 1 iulie intră în vigoare noul regulament îmbunătățit privind roamingul. Acesta extinde „Roamingul la tarife naționale” până în 2032 – prin intermediul său, călătorii din UE și din SEE pot efectua apeluri, trimite mesaje text și naviga pe internet în străinătate fără taxe suplimentare.

Noile norme vor aduce, de asemenea, beneficii semnificative pentru companiile și cetățenii din UE, care se vor bucura de o experiență mai bună în materie de roaming, beneficiind de aceeași calitate a serviciilor mobile în străinătate ca și în țara lor de origine.

Noile norme îmbunătățesc, de asemenea, accesul la comunicațiile de urgență în întreaga UE și garantează informații clare cu privire la serviciile care pot face obiectul unor taxe suplimentare.

Tot de la 1 iulie, conform noului Regulament de Roaming European, limita de net disponibil in roaming SEE fără cost suplimentar va crește, iar tariful pentru consumul suplimentar de Internet în SEE scade la 0,002 euro credit/MB. Se vor reduce și tarifele pentru încălcarea politicii de utilizare rezonabilă.

Documentele contractuale vor include clauze noi referitoare la calitatea serviciilor de roaming, la costurile suplimentare ale serviciilor premium accesate în roaming, precum și tarifele aplicabile în anii următori.

Exit mobile version